Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de orea unui inculpat, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Bărbatul este acuzat că a cerut de la o persoană judecată într-un dosar 600.000 de euro, promiţând că poate obţine de la magistraţi achitarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada octombrie – decembrie 2020, inculpatul ar fi pretins iniţial de la o persoană trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (martor în cauză), suma de 600.000 de euro care, după mai multe „negocieri”, s-a diminuat la 400.000 de euro, plătibili în două tranşe. La data de 29 decembrie 2020, inculpatul ar fi primit suma de 200.000 euro moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a transmis, miercuri, DNA.

Procurorii au precizat că, în schimbul acestor bani, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor ce ar urma sa judece dosarul martorului în calea de atac a apelului şi-i va determina pe aceştia să pronunţe o soluţie de achitare faţă de acesta.

Miercuri, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.