Şase persoane, între care un angajat al Ministerului de Interne şi altul de la Ministerul Apărării, sunt cercetate sub control judiciar, iar o a şaptea persoană a fost reţinută, într-un dosar de contrabandă cu ţigări din Serbia şi Ucraina, poliţiştii ridicând în urma unor percheziţii 11.400 pachete cu ţigări şi 20 kilograme de tutun vrac. Angajaţii din MAI şi MApN ar fi cumpărat ţigări de contrabandă cu un euro pachetul, pe care le-ar fi vândut apoi pe piaţă sau în interiorul structurilor cu sume mai mari, spun surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii DGA – Serviciile Judeţene Anticorupţie Bihor şi Hunedoara, pe baza mandatelor emise de către Tribunalul Bihor, sub coordonarea procurorilor militari, au făcut, joi, 12 percheziţii domiciliare şi de autoturisme în cinci localităţi. Activităţile au fost realizate cu sprijinul jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor şi al poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat 228.627 de ţigarete (11.431 de pachete) de contrabandă, 12 kilograme de tutun vrac şi 1.600 de tuburi pentru încărcat ţigarete. De asemenea, au fost puse în executare nouă mandate de aducere.

Ulterior, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şapte persoane, pentru contrabandă. Faţă de şase inculpaţi, între care un angajat MAI şi unul al MApN, s-a luat măsura controlului judiciar, iar un al şaptelea inculpat a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cercetările în acest dosar, care are ca obiect desfăşurarea unor activităţi de contrabandă cu ţigări provenite din Serbia şi Ucraina, sunt făcute de procurori militari de la Parchetul Militar Cluj.

Din probatoriul administrat până în acest moment a rezultat că infracţiunile au fost comise în nord-vestul României şi constau în primirea şi valorificarea acestor bunuri.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că angajatul MAI, care lucrează la un inspectorat pentru situaţii de urgenţă, şi cel al MApN ar fi cumpărat ţigări de contrabandă, introduse în ţară de cetăţeni străini, cu un euro pachetul, apoi le-ar fi vândut pe piaţă sau în interiorul structurilor în care lucrau cu sume mai mari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.