Tribunalul Constanţa şi-a declinat, miercuri, în favoarea Curţii de Apel Constanţa, competenţa judecătorii cererii de contopire a celor două pedepse de 5 ani de închisoare primite de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu. Una dintre sentinţe a fost pronunţată în dosarul Centrului Militar, iar cealaltă în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Constantinescu a depus pe data de 13 februarie, la Tribunalul Constanţa, o cerere de contopire a celor două pedepse primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Pe data de 19 martie, Tribunalul a judecat cererea, amânând pronunţarea pentru data de 20 martie. Miercuri instanţa a decis să îşi decline competenţa soluţionării acestei cereri în favoarea Curţii de Apel Constanţa. Decizia este definitivă.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a mai primit o condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.

El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.

Pe data de 18 martie, Tribunalul Constanţa i-a respins cererea de liberare condiţionată, decizia fiind definitivă.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.