Tribunalul Constanţa a decis ca, începând de miercuri şi până în 29 ianuarie, să amâne cauzele, cu excepţia celor urgente, instanţa luând această măsură pentru ca pensiile speciale să nu fie eliminate. Instanţa consideră că abrogarea pensiei de serviciu a judecătorilor este de natură să încalce independenţa acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul instanţei s-a întrunit la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii. 
 
Cu 44 de judecători prezenţi Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa a hotărât în unanimitate că "abrogarea pensiei de serviciu a judecătorilor, a dispoziţiilor normative actuale este de natură a încălca independenţa judecătorilor, afectând negativ statutul constituţional al acestora”.
 
De asemenea, Adunarea Generală a decis cu majoritate de voturi ca, începând din 22 ianuarie şi până în 29 ianuarie (exclusiv), să se acorde termene în toate cauzele, cu excepţia celor urgente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.