Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă de peste o oră despre activitatea DNA, refuză să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, care i-au cerut în mai multe rânduri clarificări faţă de cele afirmate, însă a spus că va publica raportul pe site-ul MJ şi va face o conferinţă de presă în altă zi. Tudorel Toader acuză declaraţiile publice ale şefei DNA, spunând că au adus prejudicii de imagine ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Declaraţii ale ministrului:
 
- CCR a constatat că prin conduita sa procurorul sef al DNA nu doar ca inlătura orice colaborare loiala cu autoritatile, ci refuza sa participe la clarificarea unor aspecte legate de un interes de ordin public.
 
- Am retinut comportamentul excesiv de autoritar (...), declaraţiile publice de notorietate releva comportamentul excesiv de autoritar, personal a supravegheat ancheta desfăşurată de procurori in legătură cu OUG 13. 
 
- Trecerea timpului nu a dus la o indreptare a acestui tip de comportament, ci la o acutizare a problemelor, asa cum releva iesirile in spatiul public.
 
- Prioritizarea solutionarii dosarelor cu impact mediatic. Dosarele nu se rezolva dupa rezonanta publica pe care o au, după calitatea persoanei care se presupune ca a comis respectivele fapte, ci in ordinea cronologica
 
- Într-un interviu, sefa DNA s-a lansat într-o critica dura asupra unor proiecte, acuzand politicieni si oameni de afaceri ca lovesc in curatarea uneia dintre cele mai corupte tari
 
- În incercarea de a obtine condamnari cu orice pret, in conditiile in care s-a afirmat ca „trebuie sa venim cu dosare importante, sa ajungem la persoane de rang inalt, aceasta incercare de capare este absolut contrara” oricarui stat de drept.
 
- Neimplicarea procurorului şef al DNA in identificarea si eliminarea comportamentelor abuzive presupuse a fi comise de procurori
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.