Tânărul din Buzău care şi-a ucis, în februarie 2019, prin incendiere, fosta iubită a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Ploieşti a respins apelurile părţilor în dosarul tânărului din Buzău care şi-a ucis foarta iubită prin incendiere, sentinţa fiind definitivă.

Astfel, rămâne valabilă decizia din ianuarie 2020 a magistraţilor Tribunalului Buzău, care l-au condamnat pe Cosmin Dan la 24 de ani de închisoare şi la plata unor daune în sumă totală de 160.000 de euro către părinţii victimei.

În plus, profilul genetic al lui Cosmin Dan va fi introdus în Sistemul Naţional de Date Genetice, o bază de date informatizată, conţinând date despre persoane condamnate definitiv sau suspecţi de infracţiuni grave.

În dimineaţa zilei de 23.02.2019, tânărul Cosmin Dan din Buzău a mers în apartamentul fostei sale iubite, Valentina Nica, de 21 de ani, şi, în urma unui conflict în care a şi lovit-o, a aruncat cu benzină dintr-o sticlă în dormitorul în care tânăra se afla şi a aprins focul cu o brichetă.


În apartament se mai aflau şi alţi tineri, care au fugit alături de agresor, în timp ce fata striga după ajutor.

Valentina Nica a fost găsită carbonizată de pompieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.