Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii suceveni după ce a infectat cu HIV un vecin, având cu acesta mai multe raporturi sexuale anale şi orale neprotejate, iar anchetatorii au stabilit că a făcut această faptă cu bună-ştiinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru comiterea infracţiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit.

Anchetatorii spun că cei doi sunt vecini într-o localitate rurală din judeţul Suceava. Încă din 2011, bărbatul îl chema pe vecinul său, care atunci avea 16 ani, să îi facă diverse munci în gospodărie şi îl recompensa cu dulciuri şi bani, fiind lăsat să se joace pe calculator, ba chiar rămânea peste noapte la el.

“Inculpatul a fost depistat, la data de 7 octombrie 2014, ca fiind purtător al virusului HIV. Începând cu anul 2011, acesta a avut o relaţie de prietenie cu persoana vătămată, minoră la acea dată, întreţinând relaţii sexual orale şi anale, neprotejate. Ultima dată când persoana vătămată a întreţinut raporturi sexuale cu inculpatul a fost în perioada iulie-august 2016. Persoana vătămată nu a mai întreţinut niciodată raporturi sexuale cu alte persoane, nu a făcut transfuzii de sânge şi nu a fost internată într-o instituţie medicală până în 2017”, se arată în comunicat.

Procurorii au mai spus că în 2017 tânărul s-a îmbolnăvit foarte rău, iar în urma analizelor efectuate a aflat că suferă de HIV/SIDA. El nu şi-a dat seama cum a putut contacta această boală, dar vecinul său a venit în momentul când era internat în spital, rugându-l să nu zică nimic părinţilor de relaţia lor şi sfătuindu-l pe băiat să declare că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată. Atunci tânărul a aflat că vecinul său este şi el bolnav de HIV/SIDA. 

“Pe cale de consecinţă, profitând de naivitatea şi prin oferirea de bunuri sau alte foloase, în perioada 2014-2016, deşi ştia că este infectat cu virusul HIV/SIDA, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale  neprotejate cu persoana vătămată, ceea ce a condus la infectarea acesteia, constatată la data de 29.06.2017. În drept, fapta comisă de inculpat care,  în perioada 2014-2016, în mod repetat, a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale neprotejate cu persoana vătămată, deşi ştia că este purtător al virului HIV/SIDA, comportament ce a determinat infectarea persoanei vătămate cu acest virus, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, forma de vinovăţie fiind intenţia indirectă” se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul a fost înaintat Tribunalul Suceava. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.