Un bărbat de 61 de ani din judeţul Suceava a fost reţinut pentru şantaj după ce i-ar fi ameninţat pe doi soţi că îi va evacua din locuinţa lor, din cauza unor împrumuturi pe care le acordase acestora. El dorea să obţină astfel 120.000 de euro sau locuinţa celor doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a fost sesizat, prin plângere, de o femeie, despre faptul că a fost victima unui şantaj, astfel că a fost deschis un dosar penal care a fost înaintat Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Suceava.

Poliţiştii au stabilit că, începând din luna aprilie, un bărbat de 61 ani, din localitatea Vicovu de Sus, i-a constrâns psihic şi moral pe o femeie de 48 ani şi pe soţul acesteia, prin ameninţări indirecte, că îi va evacua din locuinţa care le aparţine, ca urmare a două împrumuturi acordate acestora, în cuantum de 4.000 de euro şi 7.300 de dolari americani, cu scopul de a dobândi în mod injust suma de 120.000 de euro sau imobilul în care aceştia locuiesc.

”După activităţi investigative şi de cercetare penală complexe, având în vedere specificul infracţiunii cercetate, s-a procedat la valorificarea unui moment operativ (asimilat flagrantului), ocazie cu care în data de 13 iulie 2023, bărbatul de 61 de ani a fost interceptat de către poliţişti în parcarea unui magazin din oraşul Vicovu de Sus, după ce anterior ieşise din locuinţa persoanei vătămate. În urma efectuării percheziţiei corporale, s-a identificat asupra sa suma de 3.000 euro, o parte dintre bancnote fiind marcate anterior de către poliţişti în vederea probării activităţii infracţionale”, a arătat sursa citată.

Ulterior, la locuinţa bărbatului a avut loc o percheziţie, fiind identificate şi ridicate înscrisuri cu o potenţială valoare probatorie, ce urmează a fi examinate şi analizate.

Bărbatul de 61 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cercetările în acest caz continuă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.