Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti atunci când este "ţinta atacurilor dezlănţuite ale unui condamnat definitiv", ceea ce reprezintă "o decizie bizară, în contradicţie cu menirea CSM de garant al independenţei justiţiei". "Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei justiţiei în urma acuzaţiilor fostului lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar şi care se consideră «deţinut politic»", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei justiţiei în urma acuzaţiilor fostului lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar şi care se consideră «deţinut politic». Din păcate, majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti atunci când este ţinta atacurilor dezlănţuite ale unui condamnat definitiv", a declarat Stelian Ion, vineri.
 
El consideră că este "o decizie bizară, în contradicţie cu menirea CSM de garant al independenţei justiţiei şi care îi lasă pe judecători singuri în faţa unor acuzaţii grave". 
 
"Voi apăra întotdeauna judecătorii şi procurorii atunci când sunt atacaţi şi supuşi presiunilor cu scopul de a-i intimida de către politicieni anchetaţi penal, aflaţi în faza de judecată sau condamnaţi definitiv", a subliniat ministrul Justiţiei.
 
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că face apel la actorii publici să respecte independenţa, imparţialiatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti, precizând că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii. Anunţul a venit după ce fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat că se consideră deţinut politic şi a susţinut că preşedintele Iohannis a dat "comandă" pentru sancţionarea sa, invocând o presupusă mărturisire a ex-ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu faţă de avocata sa, Flavia Teodosiu.
 
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ieşit din Penitenciarul Rahova joi, afirmând că a fost o perioadă doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri şi umilinţă, că se consideră deţinut politic. El a afirmat că PSD a devenit un partid de operetă, în buzunarele SRI şi condus de laşi.
 
După ce a ieşit din penitenciar, Liviu Dragnea i-a acuzat pe şefii Penitenciarului Rahova de "abuzuri" în legătură cu pedeapsa primită după ce a dat în 2020 un interviu la Realitatea TV. El a susţinut că preşedintele Iohannis că a dat "comandă" pentru sancţionarea sa, invocând o presupusă mărturisire a ex-ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu faţă de avocata sa, Flavia Teodosiu.

"Am avut aprobarea penitenciarului pentru interviul la Realitatea, am avut acces, mi s-a pus la dispoziţie toată tehnica penitenciarului, ora a fost stabilită de penitenciar. (...) Cei care conduc penitenciarul Rahova astăzi  trebuie să dea socoteală pentru toate abuzurile pe care le-au făcut (...). La mine a fost o comandă de sus, a fost o comandă foarte clară. Flavia (avocata Flavia Teodosiu – n.red.) mi-a spus că i-a spus Predoiu, când era ministrul Justiţiei, până să vină Stelică ăsta la Justiţie, că totul vine de la Iohannis", a declarat Dragnea, potrivit G4Media.

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au admis, joi, cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiţionată.

Din 27 mai 2019, fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea Dragnea se afla în penitenciar, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.