Stelian Ion a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre prin care va fi suplimentat numărul de posturi pentru DNA şi anume vor fi 90 de poliţişti la Poliţia Judiciară în următorii doi ani şi 50 de posturi în plus de personal auxilliar. Ministrul Justiţiei a adăugat că este în curs de avizare şi un proiect de hotărâre prin care va fi suplimentat numărul de posturi la DIICOT şi anume 50 de poliţişti în cadrul poliţiei judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am şi eu pentru justiţie o veste bună astăzi, mai ales pentru lupta împotriva corupţie. Guvernul a adoptat astăzi un proiect de hotărâre prin care s-a suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA. Este vorba de 90 de posturi de poliţie şi de poliţie judiciară şi de încă 50 de posturi de personal auxiliar. Este foarte importantă această decizie a Guvernului. E clar că Guvernul îşi respectă obiectivele asumate prin programul de guvernare. Avem o strategie a sistemului de justiţie care şi ea e pusă în aplicare. În primă fază, vor fi alocaţi 30 de poliţişti de poliţiei judiciară în 2021, apoi, în următorii 2 ani, câte 30 de poliţişti şi poliţişti de poliţie judiciară, ofiţeri şi agenţi în fiecare an. A fost solicitată această hotărâre de Guvern inclusiv de conducerea actuală a DNA. Un număr de 50 de poliţişti de poliţie judiciară va fi alocat pentru DIICOT. E un alt proiect care este în procedura de avizare”, a afirmat Stelian Ion, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.