Stelian Ion a anunţat că este în lucru un audit intern la Ministerul Justiţiei în vederea elaborării unei noi strategii anticorupţie. Ministrul a adăugat că după efectuarea unui audit intern şi extern, va exista o consultare cu organele care anchetează faptele de corupţie, cu asociaţiile magistraţilor şi societarea civilă. În opinia acestuia, accentul trebuie pus pe marea corupţie şi pe recuperarea prejudiciilor, în noua strategie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Strategiile acestea sunt proiectate pentru mai mulţi ani de zile. Ultima strategie a fost valabilă inclusiv pentru anul 2020 şi este firesc să ai o continuitate în elaborarea acestor strategii şi să gândeşti pe termen lung. De aceea este în lucru, la Ministerul Justiţiei, un audit asupra strategiei care a existat. Va fi efectuat şi un audit intern şi un audit extern. În funcţie de aceste verificări, urmează să facem o consultare şi cu organele care au legătură cu anchetarea actelor de corupţie şi cu asociaţiile magistraţilor şi societatea civilă pentru a definitiva noua strategie antocorupţie pentru următorii ani. E foarte important să ne stabilim nişte obiective. Din punctul meu de vedere, trebuie să punem accent pe marea corupţie, nu să îşi piardă vremea cu dosare mici, şi recuperarea prejudiciilor este o prioritate absolută”, a afirmat Stelian Ion, întrebat luni la Digi 24 despre subiect.

Ministrul Justiţiei a afirmat joia trecută că trebuie adoptată o nouă strategie anticorupţie pentru că cea existentă a expirat, precizând că există multe proiecte bine lucrate în minister, dar că doreşte să aibă o abordare personală în privinţa acestora. El a precizat că DIICOT trebuie întărit din punct de vedere logistic şi al resurselor umane. Acesta mai crede că este nevoie de o bună colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi consideră că s-ar impune directa subordonare a poliţiştilor judiciari către procurori. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.