Stelian Ion a declarat, întrebat cum comentează refuzul extrădării lui Puiu Popoviciu, că este foarte grav că „instanţă din Marea Britanie a dat o decizie care sancţionează cumva instanţa română”. Ministrul Justiţiei a adăugat că rămâne de văzut dacă acea decizie va fi contestată şi în caz contrar „o discuţie şi în cadrul CSM va trebui să facem şi să tragem nişte concluzii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cazul lui Puiu Popoviciu este de analiza foarte atent ce s-a întâmplat pentru că iată o instanţă din Marea Britanie a dat o decizie care sancţionează cumva instanţa română, ceea ce este foarte grav. Aşa încât trebuie să analizăm foarte atent în ce zonă se plasează vina, dacă sunt probleme şi unde sunt probleme. În orice caz, toate dosarele trebuie să se bucure de întreaga atenţie, însă reprezintă un semnal de alarmă şi trebuie să verificăm foarte atent. Vom vedea dacă acea decizie va fi cumva contestată. Dacă nu va fi contestată, o discuţie şi în cadrul CSM va trebui să facem şi să tragem nişte concluzii. Nu vor rămâne lucrurile aşa. Este foarte clar pentru că trebuie să vedem dacă, într-adevăr, instanţa supremă din România a avut o problemă la respectarea dreptului la apărare, a unui drept fundamental. Acum, noi avem încredere în instanţele noastre şi, în momentul când se ivesc astfel de acuzaţii, trebuie să privim foarte atent dacă acele acuzaţii sunt reale şi să vedem unde a fost problema, dacă a fost vreuna. Deci subiectul nu se va închide. Va fi discutat. Eu sper şi în cadrul CSM. Vom vedea dacă este cazul. Deocamdată să primim comunicări din partea părţii britanice”, a explicat Stelian Ion, întrebat miercuri la Guvern cum comentează subiectul şi dacă sunt elemente legale să fie schimbat ceva cu privire la cazul lui Puiu Popoviciu.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.