Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prinsă în flagrant, miercuri, de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului, potrivit unor surse judiciare. ”Hărnicii din astea de doi lei mi se par, o dată, în defavoarea mea, pe de altă parte nu e exclus să fie vreo manevră din asta...chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră, dacă aşa a fost...”, a afirmat Cherecheş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit HotNews.ro, care citează surse judiciare, flagrantul a fost organizat la un mall din Cluj-Napoca, unde soacra lui Cătălin Cherecheş a fost prinsă când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj care ar urma să pronunţe sentinţa definitivă într-un dosar care îl vizează pe primarul municipiului Baia Mare.

Suma de bani ar fi o tranşă din banii promişi în schimbul unei sentinţe mai blânde.

În acest dosar, Cherecheş a fost condamnat, în 2022, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, precum şi interzicerea unor drepturi, între care şi cel de a ocupa funcţia de primar. Decizia nu este definitivă, iar în 19 octombrie Curtea de Apel Cluj a amânat pronunţarea.

”Habar n-am despre ce e vorba. Deci mi se pare o prostie... Dacă a făcut aşa ceva, oricum n-a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale, cât de drastice, că lucrurile astea mi se par nişte cretinităţi. Mi se pare o chestie care un om normal n-are cum să o facă, adică trebuie să fii tâmpit... Lăsaţi-mă să vorbesc cu nevastă-mea să văd despre ce e vorba... acum am aflat, de două minute (...) cu soacra n-am vorbit... de când m-am însurat. Că n-am vreme, stă în alt oraş, nu stă în Baia Mare”, a declarat, pentru Antena 3, Cătălin Cherecheş.

Întrebat dacă ştia că soacra sa o cunoaşte pe mama judecătoarei din dosarul său, Cherecheş a replicat: ”Da de unde să ştiu eu că o cunoaşte, că trebuia să îmi spună şi mie că o cunoaşte”.

”Hărnicii din astea de doi lei mi se par, o dată, în defavoarea mea, pe de altă parte nu e exclus să fie vreo manevră din asta...chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră, dacă aşa a fost...”, a afirmat el.

Întrebat de ce ar face soacra sa aşa ceva intenţionat, el a răspuns: ”Nu ştiu, eu nu cred decât în mama şi în Dumnezeu, că tata a murit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.