Poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi, percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspecţii sunt acuzaţi că vindeau, unor interpuşi, la preţuri derizorii, terenuri ale unei firme pe care o gestionau. Ulterior, bunurile erau vândute la preţul pieţei, prejudiciul creat depăşind un milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Trinunalul Sibiu anunţă, marţi, că au fost făcute percheziţii la patru  locaţii din municipiul Sibiu şi comuna Bârghiş.

Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală.

”În cauză urmărirea penală se desfăşoară „in rem”  cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că în perioada 2017-2019 autorii au încasat în conturile persoanale suma totală de 1.021.200 euro de la persoane fizice şi juridice nerezidente , cu justificarea „împrumut”, existând suspiciunea că aceste sume provin din activităţi ilicite, posibil din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, au transmis procurorii din Sibiu.

Sursa citată a precizat că procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu -  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Surse judiciare au precizat că fapta constă în vânzarea unor terenuri ale societăţii pe care o gestionau, la preţuri derizorii, unor persoane interpuse. Acestea vindeau apoi bunurile la preţul lor real.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.