Noua instituţie a Parchetului European (European Public Prosecutor’s Office - EPPO), condusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, a atribuit un contract de furnizare de "servicii specializate de training în domeniul de lucru al EPPO", training care va include cursuri de legislaţie, jurisprudenţă şi tehnici de investigaţie pentru personalul Parchetului, inclusiv pentru procurorii europeni, scrie Profit,ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia, la care au participat 3 competitori, a fost câştigată de un consorţiu format din două organizaţii internaţionale europene non-profit, respectiv European Judicial Training Network (EJTN – Reţeaua Europeană de Formare Judiciară) şi Academy of European Law (ERA - Academia de Drept European), care este membru fondator al EJTN.

Contractul atribuit de EPPO consorţiului format din EJTN şi ERA a fost încheiat pe 2 ani şi va putea fi reînnoit de 2 ori, pe perioade de câte un an. Valoarea de atribuire a fost de 469.400 euro plus TVA, preţul de achiziţie fiind estimat iniţial la 500.000 euro plus TVA, relatează Profit.ro.

La cursuri vor participa un număr estimativ de 23 de procurori europeni, cel puţin 44 de procurori delegaţi, 29 de analişti de caz, 15 investigatori financiari şi 25 de membri ai personalului administrativ al Parchetului UE.

Parchetul European va face investigaţii transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.