Un şef de birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA. El este acuzat că a oferit informaţii unor persoane vizate de anchete penale, inclusiv că vor avea loc percheziţii. De asemenea, este cerceta penal un alt ofiţer din cadrul aceleiaşi structuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 mai 2022, a inculpatului  

 
ROTARU DORIN, ofiţer de poliţie şi şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: 


- folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte), 
- compromiterea intereselor justiţiei, 
- instigare la fals intelectual, 
- favorizarea făptuitorului. 
 
În aceeaşi cauză a mai fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata DÎMBU BIANCA ELENA, ofiţer de poliţie în cadrul biroului menţionat mai sus, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de fals intelectual. 

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie - mai 2020, Rotaru Dorin ar fi divulgat unei persoane informaţii nedestinate publicităţii, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfăşoare diverse activităţi.  

”Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară”, a transmis DNA:  

De asemenea, în perioada 18 martie – 09 aprilie 2022,  Rotaru Dorin, în aceeaşi calitate, l-ar fi anunţat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse şi asupra omului de afaceri. 

”În acelaşi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa Dîmbu Bianca Elena să nu precizeze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului. Inculpaţilor Rotaru Dorin şi Dîmbu Bianca Elena li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”,a mai transmis DNA.  

Joi, Rotaru Dorin este prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.