Fostul deputat Sebastian Ghiţă a anunţat joi, la România TV, că a primit azil politic în Serbia, după ce au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Vlad şi Andreea Cosma şi că autorităţile de la Belgrad s-au "îngrozit" când au aflt că procurorii încurajau falsificarea probelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vlad şi Andreea Cosma au fost audiaţi în Serbia. Nu aş fi obţinut acest statut de azil politic dacă judecătorii de aici nu ar fi fost convinşi de ce am păţit eu în România, când au văzut că nişte procurori au instigat la falsificarea unor documente. E greu de înţeles pentru orice judecător cum dosarele durează câţiva ani şi nu se găseşte nicio probă directă", adeclarat Ghiţă, conform romaniatv.net.

Fostul deputat a subliniat că nici nu a sperat la acest statut şi că autorităţile din Serbia s-au „îngrozit” când au văzut că procurorii au încurajat falsificarea probelor, referindu-se la Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti.

„Mai mult decât atât, poliţişii şi judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, aceşti martori care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploieşti şi au înţeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înţeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3. 5 ani şi nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni şi totuşi este menţinut mandatul de arestare”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv, în 22 august 2018, cererea de extrădare a lui Ghiţă. El spunea atunci că nu are planuri de a reveni în România şi nici de a activa în politică.

”Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica”, afirma Sebastian Ghiţă.

Presa sârbă a mai relatat, la sfârşitul lui 2018, că Sebastian Ghiţă a donat peste 10.000 de euro în scopuri umanitare pentru a scăpa de dosarul penal din Serbia, deschis pentru paşaportul fals pe care-l avea la el când a fost arestat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.