Ministrul Justiţiei, Ralucă Prună, a declarat, marţi, în legătură cu votul senatorilor în cazul lui Gabriel Oprea, că în România nu suntem orbi cu privire la cine este cel căruia trebuie să i se aplice legea, ci facem "un fel de discriminare pozitivă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vreau să mă refer la un caz particular, dar am spus că problema României nu este că nu avem legislaţie, problema României este că noi aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia. Adică, facem un fel de discriminare pozitivă", a spus, marţi, Raluca Prună, când a fost întrebată ce opinie are despre votul senatorilor care au respins cererea DNA de efectuare a urmării penale pentru ucidere din culpă faţă de Gabriel Oprea, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Ministrul Justiţiei a adăugat că nu suntem orbi când e vorba de aplicarea legii.

"Atunci când trebuie să aplicăm legislaţia ne uităm cui o aplicăm - ceea ce mă face pe mine să afirm, fără niciun fel de rezervă, că nu suntem o ţară în care suntem orbi cu privire la cine este cel sau cea căruia trebuie să-i aplicăm un cod de etică sau o prevedere a legii", a spus Prună, la o conferinţă privind măsurile anticorupţie din sectorul de business. 

La aceeaşi conferinţă, ambasadorii Statelor Unite şi Marii Britanii în România şi-au exprimat dezacordul faţă de votul Senatului în cazul Oprea.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat că legea trebuie să fie egală pentru toţi şi că, într-un raport privind Mecanismul de cooperare şi verificare, a existat o recomandare care viza principii clare pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor.  "Sper ca această recomandare să fie discutată în Parlament", a spus Brummell.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a arătat că este dezamăgit de votul dat în Parlament şi că nevinovăţia se stabileşte în sala de judecată.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.