Un protest faţă de OUG 7, de modificare a legilor justiţiei , este anunţat duminică, la ora 19;00, la Ministerul Justiţiei. Manifestanţii ar urma să plece în marş din Piaţa Victoriei. Si actorii de la Teatrul Naţional vor protesta duminică în faţa instituţiei, cu banderole albe pe braţ, înaintea rertezentaţiei programată să aibă loc la ora 19;30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Duminică, de la ora 18.00, ne revedem în Piaţa Victoriei! La ora 19:00, plecăm în marş spre Ministerul Justiţiei. Miza acestor zile pentru noi toţi este independenţa Justiţiei!", este anunţul postat pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

Organizatorii anunţă că protestele continuă până la abrogarea ordonanţei 7/2019 şi desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi.

"Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor. 
Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!", precizează ei.

Actorul Marius Manole a anunţat şi el că duminică, înaintea spectacolului "Revizorul" de la Teatrul Naţional, va fi alături de colegii săi în faţa teatrului, purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vor purta până când OUG va fi retrasă.

Reprezentaţia ar urma să înceapă la ora 19;30, ceea ce înseamnă că protestatarii plecaţi din Piaţa Victoriei către Ministerul Justiţiei li s-ar putea alătura pentru scurt timp artiştilor..

Actori de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca au ieşit sâmbătă în faţa instituţiei înainte de spectacol, purtând banderole albe la mâini şi pancarte cu mesajele "Vrem un stat de drept” şi "Susţinem protestul magistraţilor".

Peste 10.000 de persoane au protestat, şi în urmă cu o săptămână, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. Manifestanţii au scandat „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”. Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni au protestat şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov. 

Magistraţii de la mai multe instanţe din ţară au protestat, vineri, nemulţumiţi de OUG 7/2018. În Bucureşti, magistraţii s-au strâns într-un protest mut pe treptele Palatului de Justiţie. La Constanţa, protestul a avut loc pe treptele Judecătoriei, iar la Cluj-Napoca aproape două sute de procurori, judecători, avocaţi şi profesori de drept s-au strâns în faţa Palatului de Justiţie. În municipiul Sibiu, magistraţii au fost susţinuţi de comunitatea ”Vă vedem din Sibiu” care a aplaudat minute în şir, strigând ”Cinste lor, cinste magistraţilor”. Secţia pentru procurori a CSM a luat act de punctele de vedere exprimate în cadrul adunărilor generale ale procurorilor, urmând a continua demersurile necesare pentru abrogarea tuturor dispoziţiilor referitoare la activitatea Ministerului Public, precum şi aducerea la îndeplinire a celorlalte solicitări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.