Aproximativ 60 de angajaţi - grefieri, personal conex şi auxiliar - de la Tribunalul Galaţi, Judecătoria şi Curtea de Apel Galaţi şi-au întrerupt, vineri, programul de lucru, nemulţumiţi de diferenţele salariale existente în sistemul de justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Sindicatului Ius-Lex Galaţi, Mirela State, a declarat, vineri, că grefierii, alături de angajaţi care fac parte din personalul conex şi auxiliar de la Tribunal, Judecătorie şi Curtea de Apel şi-au întrerupt programul de lucru, între orele 11.00 şi 12.00, şi au ieşit pe holurile Palatului de Justiţie.

"Astăzi (n.r. - vineri) am întrerupt programul de lucru o oră, de la 11.00 - 12.00, au fost circa 60 de persoane, dar de luni vom întrerupe două ore, de lunea viitoare trei ore, de lunea cealaltă patru ore şi tot aşa până la opt ore. Vom paraliza activitatea, dacă Ministerul Justiţiei nu va înţelege să mărească bugetul şi pentru grefieri, personalul conex şi auxiliar şamd”, a spus Mirela State.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea a precizat că nemulţumirile grefierilor şi ale celor care fac parte din personalul conex pornesc de la inechităţile salariale din justiţie.

"Sunt mai multe nemulţumiri; sunt legate de numărul mic de personal, de statut, de salarii - vorbim de valoarea de referinţă trebuie să crească de la 398 la 445, aşa cum este decizia Curţii Constituţionale, şi cei 18% conform aceleiaşi decizii. Noul ministru nu aplică; aplică diferenţiat, pentru el familia justiţiei înseamnă doar magistraţii, noi nu existăm”, a spus State.

Reprezentanta Sindicatului Ius-Lex Galaţi a declarat că, vineri, activitatea instaţelor de judecată nu a fost perturbată, dar de luni se va asigura doar o treime din personal.

Proteste similare au avut loc, în ultimele două zile, în Timişoara, Constanţa şi Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.