Prinţul Paul Philippe al României, condamnat definitiv la trei ani şi 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din pădurea Snagov, dat în urmărire de Poliţie după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru executarea pedepsei, are locuinţa, alături de soţia sa, Lia a României, într-o vilă monument istoric din centrul Capitalei, aproape de Bulevardul Dacia, achiziţionată în leasing financiar în urmă cu 5 ani prin intermediul unei firme controlate de cei doi soţi. Între timp, firma a intrat în faliment şi a fost radiată, după ce nu a mai plătit ratele, scrie Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma, Topaz Investment SRL, a fost înfiinţată în 2006 de doi britanici şi avea profil imobiliar. În 2008, aceştia i-au cesionat 100% părţile sociale prinţului Paul. Firma îşi avea încă din 2008 sediul în vila în care, ulterior, şi-au stabilit domiciliul cei doi soţi.

În martie 2015, firma a încheiat un contract de leasing financiar cu divizia de profil a Raiffeisen, prin care a achiziţionat vil , valoarea la care compania de leasing a achiziţionat-o fiind de circa 4,21 milioane lei. Vila are peste 500 mp şi teren de 230 mp, fiind construită în prima parte a secolului 20, notează Profit.ro.

În primăvara anului trecut, Topaz Investment şi-a cerut insolvenţa, iar contractul de leasing a fost denunţat în vara anului 2019. În septembrie 2019, instanţa de judecată a decis închiderea procedurii de faliment a firmei şi radierea acesteia

Radierea s-a făcut luna trecută, în temeiul articolului din Legea insolvenţei care prevede că "(…) dacă se constată că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative şi niciun creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare, judecătorul-sindic va audia de urgenţă creditorii într-o şedinţă, iar în cazul refuzului exprimat de aceştia de a avansa sumele necesare sau în cazul neprezentării acestora, deşi s-a îndeplinit procedura citării prin BPI, va da o sentinţă de închidere a procedurii, prin care se dispune şi radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.