Procurorul general al României, Gabriela Scutea, afirmă că Ministerul Public acţionează pentru eficientizarea şi scurtarea duratei urmăririi penale, prin digitalizarea unor proceduri judiciare şi prin implementarea unor metodologii de lucru unitare la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gabriela Scutea a transmis duminică, un mesaj de Ziua Europeană a Justiţiei Civile, precizând că una dintre priorităţile activităţii parchetelor  o reprezintă creşterea gradului de transparenţă a procedurilor judiciare.
“În acest sens, una dintre priorităţile activităţii parchetelor o reprezintă creşterea gradului de transparenţă a procedurilor judiciare, pentru ca acestea să fie pe deplin accesibile cetăţenilor şi pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi asupra drepturilor lor. Pe aceeaşi direcţie, Ministerul Public acţionează pentru eficientizarea şi scurtarea duratei urmăririi penale, prin digitalizarea unor proceduri judiciare şi implementarea unor metodologii de lucru unitare la nivel naţional”, a declarat Gabriela Scutea. 
Ea a mai afirmat că provocările generate de actuala situaţie epidemiologică nu s-au încheiat şi le-a transmis justiţiabililor să aibă încredere în procurori. 
“Provocările generate de actuala situaţie epidemiologică nu s-au încheiat. În această perioadă, este nevoie, mai mult ca oricând, de exigenţă şi vigilenţă în respectarea regulilor, în aplicarea legii. Doresc să transmit justiţiabililor să aibă încredere în procurori; Ministerul Public a mobilizat toate resursele instituţionale pentru a-şi îndeplini cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile în această perioadă dificilă”, a mai afirmat procurorul general al României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.