Procurorul Daniela Buruiană a fost desemnat membru în Eurojust - Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală. " Am ales un magistrat cu mare experienţă, care şi-a dovedit competenţa de-a lungul anilor", a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Justiţiei, Comisia de analiză a dosarelor şi de interviu pentru ocuparea funcţiei de membru naţional român la Eurojust a selectat-o pe Daniela Buruiană în urma derulării probei interviului, în 10 martie, pentru ocuparea acestei poziţii.

"Am ales un magistrat cu mare experienţă, care şi-a dovedit competenţa de-a lungul anilor", a afirmat ministrul Stelian Ion.

Procurorul Daniela Buruiană are o experienţă bogată în investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie. Începând cu anul 2013, a desfăşurat activităţi complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaţionale, în calitate de membru naţional al României la Eurojust. De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul Eurojust - cea privind criminalitatea informatică - având în portofoliu dosare importante la nivelul UE, precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciar' şi altele, scrie în comunicatul MJ.

Eurojust, Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală, este un centru unic cu sediul la Haga, care se implică în combaterea terorismului şi a formelor grave de criminalitate organizată. Eurojust coordonează anchete şi urmăriri penale la nivel european.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.