Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 anunţă, joi, că personalul centrului de vaccinare din Sectorul 2 a înlocuit datele unor persoane care s-au vaccinat cu ale altora pentru ca acestea din urmă să poată obţine, în mod fals, certificatul verde. În dosar se fac cercetări pentru fals informatic şi instigare la fals informatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 28.10.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au pus în aplicare cinci de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic şi instigare la fals informatic, cu privire la 168 de suspecţi. Au fost ridicate sisteme informatice şi au fost puse în executare 177 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor şi martorilor, în vederea audierii”, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2.  

Procurorii precizează că, în perioada mai - iulie 2021, mai mulţi funcţionari publici, detaşaţi la centrul de vaccinare din sectorul 2, ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în Registrul de Evidenţă Naţională a Vaccinaţilor (”RENV”), rezultând astfel în această bază de date electronică date necorespunzătoare adevărului.  

”Astfel, funcţionarii publici ar fi înlocuit datele persoanelor ce au beneficiat de schema completă de vaccinare împotriva infecţiei cu virusul SARS-C0V-2, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea de către acestea din urmă a documentelor care să ateste (în mod fals) vaccinarea”, au mai transmis procurorii.  

Instrumentarea dosarului a pornit după ce trei dintre persoanele ale căror date fuseseră modificate au constatat că, deşi se vaccinaseră, nu puteau genera certificatele verzi şi au sesizat autorităţile.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.