Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru trei fapte, după ce, fiind oprit în trafic de un echipaj de Poliţie Rutieră pentru depăşirea vitezei legale, a refuzat să se legitimeze, i-a jignit şi i-a ameninţat pe poliţişti. Mai mult, el şi-a sunat superiorii pentru a interveni, iar ulterior a dispus amendarea poliţiştilor care l-au oprit. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care va lua o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Vasilescu Mihai Laurenţiu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia pentru (i) manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, (ii) folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât in limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii şi (iii) exercitarea funcţiei cu rea credinţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), n) şi t) teza I din Legea nr. 303/2004", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Inspecţia Judiciară.

Astfel, inspectorii au reţinut că procurorul, oprit de un echipaj al poliţiei rutiere pentru depăşirea vitezei legale, a refuzat să se legitimeze şi i-a acuzat pe poliţişti de abuz, jignindu-i şi ameninţându-i că se va sesiza din oficiu împotriva lor.

"Referitor la abaterea prevăzută de art. 99 lit. n), în contextul anterior menţionat, s-a reţinut că procurorul a refuzat să se legitimeze, a invocat calitatea de procuror şi a solicitat expres să fie lăsat să îşi continue deplasarea. În prezenţa poliţiştilor, procurorul i-a apelat telefonic atât pe superiorii săi pentru a-l ajuta în soluţionarea incidentului, cât şi pe un poliţist căruia i-a cerut să intervină pe lângă membrii echipajului pentru a nu îl sancţiona", arată sursa citată.

De asemenea, inspectorii au reţinut că procurorul a dispus, prin ordonanţă, amendarea poliţiştilor care l-au oprit în trafic invocând, în mod nereal, că un dosar ar fi rămas în nelucrare din cauza intervenţiei acestora.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului, precizează Inspecţia Judiciară.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.