Numele prinţului Paul al României, apare oficial pe lista persoanelor date în urmărire, de pe site-ul Poliţiei Române, după ce poliţiştii care au mers joi seară la locuinţa sa pentru a-l ridica după ce a fost condamnat la 3 ani şi patru luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa nu l-au găsit acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brasov a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 42 din 17.12.2020 impotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 in Franta, loc. Paris”, conform datelor de pe site-ul IGPR.

El a fost condamnat joi la 3 ani si 4 luni inchisoare pentru săvârşirea infractiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În finalul deciziei instaneei există şi o menţiune referitoare la onorariul traducătorilor pentru Paul al României şi pentru soţia sa, martor în dosar.

”Onorariul cuvenit traducătorilor de limbă engleză pentru inculpatul Al României Paul Philippe şi martora A României Lia Georgia se suportă din fondul Înaltei Curţi de Casaţie Justiţie”, arată instanţa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni. De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. ICCJ i-a obligat pe cei condamnaţi la plata mai multor sume de bani. Omul de afaceri Remus Truică a fost luat de acasă, joi seară, de poliţişti, pentru executarea pedepsei de şapte ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa. Poliţiştii nu l-au găsit însă la reşedinţa sa pe prinţul Paul.

"Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obţinere a mandatului european de arestare şi implicit a urmăririi internaţionale", a anunţzat joi seară Poliţia Capitalei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.