Primarul comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba, Petru Ioan Barbu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul în care este acuzat de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Primarul ar fi atestat în fals că a primit studii de fezabilitate de la o firmă şi a plătit peste 400.000 de lei, desi documentele nu fuseseră realizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a transmis, miercuri, că primarul comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba, Petru Ioan Barbu, este cercetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În acelaşi dosareste vizată şi o persoană fizică.

Procurorul a stabilit şi următoarele obligaţii:

- inculpaţii să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba lulia;

- inculpaţii să nu se apropie de anumite persoane (coinculpaţi şi martori) sau de membrii familiilor acestora şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale;

- inculpatul BARBU PETRU IOAN să nu desfăşoare activitatea de primar al comunei Vinţu de Jos în exercitarea căreia a săvârşit faptele.

Procurii precizează că, la data de 17.12.2020, primarul a încheiat prin achiziţie directă un număr de 5 contracte de prestări servicii cu o societate comercială, reprezentată izată în dosar, pentru realizarea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică si studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic) privind obiectivul de investiţie „Extindere Reţea de Alimentare cu Apă Potabilă în Comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba”, în schimbul sumei totale de 427.805 lei.

”La data de 28.12.2020, între UAT Comuna Vinţu de Jos reprezentată prin inculpatul BARBU PETRU IOAN, în calitate de primar si o societate comercială, reprezentată de inculpatul P.N., în calitate administrator, s-au întocmit 5 procese- verbale fictive de predare-primire, care au fost înregistrate la Primăria Comunei Vinţu de Jos si potrivit cărora, UAT Comuna Vinţu de Jos a primit documentaţiile: studiu de fezabilitate, expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geotehnic si studiu hidrologic privind obiectivul de investiţie „Extindere Reţea de Alimentare cu Apă Potabilă în Comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba”. În baza acestor procese-verbale, la data de 30.12.2020, UAT Comuna Vinţu de Jos a achitat către societatea comercială prin 5 ordine de plată suma totală de 427.805 lei, reprezentând contravaloarea acestor studii, care în realitate nu au fost efectuate si nu au fost predate beneficiarului”, au precizat procurorii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.