Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat, marţi, cu privire la situaţia lui Liviu Dragnea, care contestă condamnarea în dosarul ”Referendumul”, că există o prevedere a Codului de procedură penală potrivit căreia preşedintele instanţei poate semna, în locul preşedintelui completului, o condamnare, dacă cel din urmă nu poate semna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există o dispoziţie în Codul de procedură penală, care spune că, în ipoteza în care preşedintele completului este în imposibilitate de a semna, atunci hotărârea va fi semnată de preşedintele instanţei. E o dispoziţie legală veche", a spus preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, întrebată, procedural, ce se întâmplă în cazuri precum cel semnalat de Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mers, marţi, la instanţa supremă, pentru judecarea contestaţiei la executare în dosarul "Referendumul", în care a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Dosarul în care Liviu Dragnea a contestat executarea pedepsei a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce, în 15 februarie, instanţa Tribunalului Bucureşti, unde a fost depusă iniţial acţiunea, a stabilit că nu este competentă să judece cauza şi a decis trimiterea acesteia la instanţa supremă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.