Preşedintele Consiliului de Administraţie al unei firme şi persoana care se ocupa de contabilitate au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru evaziune fiscală şi complicitate la această infracţiune, după ce ar fi înregistrat în actele contabile şapte facturi fictive privind achiziţii nereale de servicii şi lucrări de construcţii. Prejudiciul adus bugetului de stat depăşeşte 600.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a doi inculpaţi, pentru evaziune fiscală (12 acte materiale), respectiv complicitate la această infracţiune.

Potrivit PICCJ, în urma cercetărilor a rezultat că preşedintele consiliului de administraţie al unei societăţi comerciale, în perioada mai 2011 - martie 2012, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii (în registrul jurnal şi în jurnalul pentru cumpărări), în registrul de evidenţă fiscală şi în declaraţiile fiscale, şapte facturi fiscale fictive în valoare totală de 1,884,963.99 lei, reprezentând achiziţii nereale de servicii şi lucrări de construcţii, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de 608,052.90 lei.

La săvârşirea acestor fapte a fost ajutat de către persoana responsabilă cu ţinerea contabilităţii societăţii.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Juridică s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 608.052,90 lei, reprezentând debit principal, la care se adaugă accesoriile fiscale. Prejudiciul reprezentând debit principal a fost achitat de către societate.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Bucureşti, pentru soluţionare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.