Ministrul propus al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că avizul negativ primit după audierea din comisii este un vot politic, dar, dincolo de acesta, au fost importante discuţiile care au arătat subiectele asupra cărora PNL şi PSD nu sunt de acord, în principal desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Predoiu a mai spus că doreşte ca modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale să se facă după alegerile parlamentare, de către ”o majoritate favorabilă reformelor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost un vot politic. Dincolo de vot, cred că au fost importante discuţiile, sunt clare subiectele pe care nu suntem de acord, respectiv desfiinţarea Decţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, acesta este principalul subiect”, a declarat, marţi, Cărălin Predoiu, după audiere.

Ministrul interimar al Justiţiei, propus pentru acelaşi minister, spune că nu a văzut calendarul PSD pentru modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale. 

”Eu am fost foarte clar că nu vrem să discutăm aceste acte normative mari până nu avem un nou Parlament legitimat prin vot şi o majoritate care să fie favorabilă reformelor din justiţiei şi consolidării sistemului judiciar. Aş vrea să subliniez că bunul mers al justiţiei nu depinde doar de legile justiţiei sau de codurile penale, depinde în mare măsură de condiţiile logistice  în care se desfăşoară actul de justiţie. E nevoie de mai multe investiţii în sistemul judiciar, e nevoie de ordonarea politicii salariale, de acoperirea schemelor de personal, de clarificarea tuturor aspectelor financiare, astfel încât lumea să nu mai fie preocupată în justiţie decât de actul de justiţie”, a mai spus Predoiu.

Întrebat dacă România îşi permite să piardă 6 luni pentru a transpune recomandările MCV legate de legile justiţiei, Predoiu a afirmat: ”Eu am explicat că de la acest principiu trebuie să existe excepţii. Acele prevederi care reprezintă urgenţe le putem discuta în lunile care urmează, în Parlament şi o să o facem”.

Predoiu a primit aviz negativ după audieri, fiind înregistrate 26 de voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi 10 abţineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.