Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost ”o eroare”, soluţia găsită fiind greşită. ”În realitate, noi nu avem un sistem de combatere a corupţiei în sistemul judiciar”, a afirmat Predoiu, precizând că cinci magistraţi care sunt localizaţi în Bucureşti nu pot urmări întreg fenomenul la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o eroare această secţie specială. Indiferent care au fost soluţiile care au dus la imaginarea acestei secţii este o soluţie greşită. Dincolo de celebrele gafe – de a deschide dosare penale unor oficiali ai UE – principala probemă pe are o ridică această secţiei este că nu are capacitatea de combatere a corpţiei în sistemul judiciar. Nu mă poate convinge nimeni că 5 judecători localizaţi în Bucureşti pot menţine un nivel de vigilenţă în sistemul judiciar, fiind pregătiţi să combată corupţia”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, nu se poate fizic ca un judecător să fie şi la Bucureşti şi la 200 de kilometri, în locul în care s-ar putea produce o faptă de corupţie în sistem.

”Indiferent ce motive au stat la baza acestor preocupări- pe care nu le înţeleg – soluţia aleasă este proastă pentru că, în realitate, noi nu avem un sistem de combatere a coruţiei în sistemul judiciar”, a mai declarat minsitrul.

Acesta a precizat că înfiinţarea acestei structuri a creat impresia unui fenomen de corupţie extins în sistem, dar instituţia în sine oricum nu ar avea capacitatea să-l combată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.