Angajatul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti, judeţul Prahova, cercetat pentru decesul în condiţii suspecte al unui pacient internat în centru a contestat mandatul de arestare, contestaţia fiind respinsă. Date din ancheta procurorilor arată că infirmierul l-a lovit cu palmele şi cu picioarele pe bărbatul de 61 de ani, bolnav psihic, loviturile ducând la decesul acestuia. Iniţial o colegă a angajatului i-a minţit pe procurori, spunând că infirmierul a intervenit într-o ceartă între bolnavi, însă ulterior a recunoscut că acesta a lovit fără motiv. Angajaţii centrului l-au ţinut pe bărbat cu fracturi, fără a-l anunţa pe medicul centrului, aflat î concediu şi fără a suna la 112, deşi protocolul prevede acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au decis, marţi, să respingă contestaţia angajatului Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti arestat preventiv pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte şu purtare abuzivă. Soluţia pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă. 
Infirmierul este acuzat că a provocat moartea unui pacient în vârstă de 61 de ani, cu grave afecţiuni psihice, pe care l-a bătut cu palmele şi cu picioarele şi căruia i-a provocat mai multe fracturi. După ce a fost ţinut în centru fără îngrijire medicală, bărbatul a fost dus la spital, însă o zi mai târziu a murit. 
„Din concluziile preliminare formulate de un medic legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Prahova a rezultat că „moartea lui XX a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute survenite în evoluţia unor focare de fractură (fractură humerus stg şi arcuri costale laterale C6-C7-C8-C9 hemitorace stg) complicată cu tromboembolie  pulmonară şi hemotorax stg”.  S-a apreciat că leziunile traumatice descrise s-ar fi putut produce prin lovire cu/sau de corpuri şi/sau planuri dure şi ar putea data cu 5-6 zile anterior datei decesului. S-a concluzionat că între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate indirectă”, se arată în referatul procurorilor care anchetează acest caz. 
Anchetatorii l-au pus sub acuzare pe unul dintre angajaţii centrului, un infirmier care l-a bătut cu palmele şi cu picioarele pe bărbatul care suferea de schizofrenie, tulburare de personalitate polimorfă pe fond etilic cu fenomene deteriorative şi decompensări frecvente şi care era internat de 11 ani în centrul medico-social, alături de fratele său geamăn.  
Iniţial, o colegă a infirmierului acuzat de agresiune i-a minţit pe procurori. 
Conform motivării, femeia, şi ea infirmieră în centrul de la Călineşti, a susţiut că infirmierul acuzat de agresiune „a intervenit în conflictul iscat între beneficiari, aplicându-le mai multe lovituri fraţilor X”.
”A precizat că XX a fost lovit cu palma peste faţă, lovitură în urma căreia acesta a căzut la sol, ulterior infirmierul XX aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul. Martora a precizat că nu a observat ca fraţii X să se fi lovit reciproc”, se arată în încheierea de şedinţă a GTribunalului Prahova, care a decis arestarea preventivă a suspectului. 
Ulterior, infirmiera a recunoscut că a minţit şi că, de fapt, colegul său l-a bătut pe bolnav fără motiv. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.