Un poliţist din Giurgiu a fost trimis în judecată de către DNA pentru mai multe fapte de corupţie. Acesta ar fi controlat o societate comercială cu care a derulat acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi a obţinut fonduri europene, prejudiciul fiind stimat la peste 800.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a dispus, joi, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Pencea Niculae Marius, la data faptelor subcomisar de poliţie în cadrul IPJ Giurgiu - Serviciul Rutier, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete; efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia; fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată

De asemenea, a fost trimis în judecată administratorul SC Gabimar Trans S.R.L., pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Şi societatea comercială SC Gabimar Trans S.R.L a fost trimisă în judecată, dar şi administratorul altei firme, acuzat de complicitate la infracţiunile comise de ceilalţi inculpaţi.

”În perioada 2013 – martie 2019, inculpatul Pencea Niculae Marius ar fi controlat ca un adevărat administrator societatea SC Gabimar Trans S.R.L, înfiinţată pe numele mamei sale, şi ar fi efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ în sensul legii, incompatibile cu funcţia deţinută, respectiv cu statutul de ofiţer de poliţie”, a transmis, joi, DNA.

Concret, de la înfiinţarea societăţii comerciale mai sus menţionate - mai 2013, inculpatul ar fi întreprins, printre altele, următoarele activităţi pentru realizarea obiectului de activitate al firmei:

- negocierea, încheierea şi urmărirea contractelor de prestări servicii/închirieri utilaje,

-  participarea în numele şi pe seama inculpatei SC Gabimar Trans S.R.L. în cadrul procedurilor de achiziţie publică derulate de autorităţi contractante de pe raza judeţului Giurgiu, îndeosebi a municipiului Giurgiu,

- reprezentarea societăţii comerciale în faţa Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

”Ca urmare a acestei conduite, ofiţerul de poliţie ar fi obţinut, pentru sine şi pentru altul, sume de bani, bunuri, foloase necuvenite provenite din încasările şi dividendele societăţii (profitul total declarat obţinut pentru perioada 2013-2019 fiind de 601.629 de lei), cât şi alte foloase similare, (decontarea din veniturile societăţii a combustibilului consumat pentru deplasările cu autoturismul personal)”, a mai transmis DNA.

În perioada iulie 2018 - februarie 2019, în contextul unui proiect finanţat din fonduri europene - “Diversificarea activităţii S.C. GABIMAR TRANS S.R.L. prin achiziţia de utilaje”, inculpatul Pencea Niculae Marius şi administratorul de drept al SC Gabimar Trans S.R.L, beneficiind de ajutorul celui de-al treilea inculpat, ar fi depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia mai multe documente false şi inexacte, întocmite chiar de ei, în scopul asigurării îndeplinirii cerinţelor şi condiţiilor de eligibilitate.

Prin aceste demersuri S.C. Gabimar Trans S.R.L. ar fi obţinut pe nedrept 842.161 lei, reprezentând fonduri nerambursabile.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 807.330 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Giurgiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.