Procurorii DNA au trimis în judecată un ofiţer de la Secţia 15 Poliţie din Capitală după ce acesta ar fi cerut, în 2014, zece mii de euro, din care a primit patru mii, pentru a favoriza o persoană pe numele căreia fusese depusă o sesizare pentru fapte de înselăciune, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei l-au trimis în judecată, în stare de libertate şi în lipsă, pe Vasile Ghioc, la data faptelor ofiţer în cadrul Poliţiei municipiului Bucureşti - Secţia 15 Poliţie, pentru două presupuse fapte de mită.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată anchetatorii arată că, în primăvara anului 2014, Ghioc, în calitatea pe care o avea, a pretins de la o persoană (martor în cauză), faţă de care se formulase sesizare sub aspectul infracţiunii de înşelăciune într-un dosar penal pe care-l avea în instrumentare, 10.000 de euro din care a primit 4.000 de euro.

Suma respectivă, notează procurorii, a fost remisă poliţistului în faţa blocului unde locuia acesta, fiind introdusă anterior, la indicaţiile poliţistului într-un pachet de ţigări.

Banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de ofiţer în schimbul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, astfel încât denunţătorul să nu mai fie chemat la poliţie şi să beneficieze de o anchetă favorabilă, inclusiv prin tergiversarea efectuării actelor de cercetare penală.

Pe de altă parte, în acelaşi context, în cursul aceluiaşi an, ofiţerul de poliţie, pentru urgentarea cercetărilor în aceeaşi cauză, ar fi pretins şi primit de la persoana care formulase sesizarea pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune (martor în cauză) sumele de 4.000 de euro şi 3.000 de lei.

De această dată, banii primiţi cu titlu de mită au fost daţi sub forma unui împrumut, între Ghioc şi denunţător fiind întocmit şi un înscris olograf.

În dosar, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine poliţistului, iar cazul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

În cauză, anchetatorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.