Un poliţist din Ilfov, acuzat de trafic de influenţă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Timp de cinci ani, el ar fi pretins bani, susţinând că poate interveni pentru obţinerea unor soluţii favorabile în cadrul unor dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA anunţă, marţi, trimiterea în judecată a lui Bleja Cornel, la data faptelor agent şef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliţiei oraşului Măgurele, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Ilfov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă (3 fapte) şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
 
”În perioada 2015 - decembrie 2020, agentul de poliţie Bleja Cornel ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane sume de bani, lăsând să se înţeleagă că va interveni la procurori ori la poliţişti pentru a ameliora condiţiile răspunderii penale ori contravenţionale a unor rude ale celor dispuşi să plătească banii ceruţi. Concret, în cursul anului 2015, agentul de poliţie Bleja Cornel i-ar fi pretins 20.000 de euro din care ar fi primit 10.000 de euro, de la o persoană, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru schimbarea încadrării juridice şi  cercetarea în stare de libertate a fiilor acesteia, care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat”, a transmis, marţi, DNA. 
 
Sursa citată a precizat că, în luna septembrie 2020, Bleja Cornel ar fi pretins de la alte două persoane sumele de 300 euro şi 200 lei, pentru a interveni pe lângă poliţişti din cadrul poliţiei rutiere I.P.J. Ilfov, astfel încât o contravenţie ce fusese săvârşită de una dintre persoane să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acesteia dreptul de a conduce, în condiţiile în care fusese surprinsă circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate.
 
”În perioada noiembrie-decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influenţă pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru soluţionarea favorabilă a dosarului penal în care acestea erau cercetate, respectiv obţinerea unei soluţii de condamnare cu suspendare şi evitarea anulării permisului de conducere. La data de 3 decembrie 2020 inculpatul a şi primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au mai precizat procurorii. 
 
Potrivit acestora, în data de 08 decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel i-ar fi dat, fără drept, 90 de cartuşe calibrul 12 mm unei persoane, muniţie ce ar fi fost ridicată ulterior de ofiţerii de poliţie din cadrul I.P.J. Ilfov de la domiciliul acelei persoane.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu inculpatul în stare de arest prevntiv. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.