Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor, sâmbătă, să fie ”implicaţi la maxim” pentru a se face controale în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului. ”Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia....adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a explicat el. Totodată, Orban a spus că este ”o situaţie de cumpănă”, ”un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solicit prefecţilor să fie implicaţi la maxim atât prefecţii, cât şi echipele de la nivelul prefecturilor, de asemenea, tuturor serviciilor deconcentrate implicate, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile de protecţia consumatorului, ITM-urile, Inspecţia Muncii, toate structurile care au atribuţii de control trebuie să colaboreze cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, cu Poliţia, cu Jandarmeria, cu Poliţia de Frontieră, cu toate structurile care sunt implicate, să formeze echipe comune acolo unde este necesar un control. Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia....adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a declarat Orban, la videoconferinţa cu prefecţii.

El a spus că acesta este un moment ”de cumpănă”, dar crede că printr-o ”mobilizare exemplară” poate fi stăvilită epidemia.

”Fiind într-o situaţie de cumpănă, trebuie să vă spun că suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia. Eu cred că putem printr-o mobilizare exemplară, printr-o comunicare eficientă şi aici solicit către toate instituţiile de control să-mi comunice toate rezultatele controalelor, locurile în care nu se respectă, măsurile care au fost luate pentru ca să se înţeleagă foarte clar de către cei care nu respectă legea, cei care nu respectă regulile de protecţia sanitară, vor fi amendaţi şi că vor suferi consecinţele legii în cazul în care nu respectă regulile de protecţia a sănătăţii publice. Vă solicit, domnilor prefecţi, să verificaţi zilnic, să faceţi un plan zilnic de acţiune, să urmăriţi implementarea planului de control împreună cu conducătorii de la nivel naţional ai instituţiilor, să informaţi constant opinia publică privitor la măsurile care se iau”, a afirmat premierul Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.