Conducerea PNL a stabilit textul scrisorii care va fi trimisă miercuri APCE pentru sesizarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu cele trei OUG care modifică legile justiţiei, a anunţat liderul liberal Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A patra decizie pe care am luat-o este legată de adoptarea scrisorii finale care va fi trimisă în cursul zilei de astăzi către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în care solicităm APCE sesizarea Comisiei de la Veneţia privitoare  la OUG 90, OUG 92 şi OUG 7, ultima OUG care a fost adoptată , care reprezintă atacuri grave ale majorităţii guvernamentale împotriva independenţei Justiţiei şi care instituie un cadru în care, practic, independenţa magistraţilor dispare iar magistraţii vor fi puşi sub comandă politică  şi sub ameninţarea unui pluton de execuţie care a fost înfiinţat sub numele de Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor comise de procurori şi judecători", a declarat Ludovic Orban.

Liberalii au cerut sâptămâna trecută şi Avocatului Poporului să ridice excepţie de neconstituţionalitate în cazul OUG 7 privind legile justiţiei. 

"Această nouă Ordonanţă reprezintă o sfidare la adresa fiecărui cetăţean român, reprezintă o sfidare la adresa partenerilor noştri de la nivelul UE”, spunea Orban.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.