Patru persoane care aveau o cultură de cannabis într-o locuinţă din Năvodari şi de la care anchetatorii au confiscat aproape douăzeci de kilograme de cannabis, au fost condamnate, miercuri, de Tribunalul Tulcea, la pedepse cu închisoarea cuprinse între doi ani şi zece luni şi trei ani şi zece luni pentru trafic de droguri. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Tulcea a dat sentinţa, miercuri, în dosarul celor trei bărbaţi şi o femeie din Năvodari, acuzaţi de trafic de droguri, care aveau o cultură de cannabis într-o locuinţă din oraş şi de la care procurorii au confiscat aproape douăzeci de kilograme de cannabis.

 

Astfel, Ştefan Daniel Creţu a primit o pedeapsă de doi ani şi zece luni de închisoare, Florin Vlad Moşescu a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare, iar Silviu Darie şi Diana Cristiana Lazăr au primit fiecare câte o pedeapsă de trei ani şi zece luni de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

 

Tribunalul Tulcea i-a mai obligat pe cei patru la plata sumei de şase mii de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

 

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

 

În luna februarie, procurorii DIICOT au făcut patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc.

 

Pe timpul acţiunii, a fost identificată o cultură indoor de cannabis, alcătuită din 248 plante în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 12 şi 180 de centimetri. Au fost ridicate fragmente vegetale în cantitate totală de aproximativ 20 de kilograme în care s-a pus în evidenţă Tetrahidrocannabinol (THC), drog de mare risc precum şi echipamentele şi substanţele folosite pentru întreţinerea culturii.

 

De asemenea, anchetatorii au ridicat, din celelalte imobile percheziţionate, bunuri folosite în activitatea infracţională: grindere metalice, telefoane mobile, calculatoare, cartele SIM, HDD-uri şi SSD-uri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.