Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Biroului Permanent al Senatului corespondenţa cu Ministerul Apărării Naţionale privind achiziţia corvetelor multifuncţionale, precizându-se în adresa către BP că este vorba de soluţionarea unui dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă rugăm să ne transmiteţi corespondenţa transmisă de Ministerul Apărării Naţionale, sub semnătura ministrului Apărării, Mihnea Ioan Motoc, prin intermediul Secretariatului General al MApN, privind obţinerea aprobării prealabile a achiziţiilor, în cadrul programului strategic de înzestrare «Corvetă multifuncţională»”, se arată în adresa Parchetului semnată de procurorul de caz Adina Petrescu şi de procurorul-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, Romulus Dan Varga.

”Am primit această solicitare pentru a pune la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte a scrisorii trimise de ministrul Apărării în anul precedent, scrisoare sub semnătura ministrului Apărării la acea dată, domnul Motoc, către Parlament, referitoare la programul de achiziţie de corvete multifuncţionale şi având în vedere că această scrisoare a fost adresată şi Camerei Deputaţilor şi Camera Deputaţilor a hotărât înaintarea ei către Biroul Permanent Reunit al celor două Camere, am discutat cu colegii mei şi le-am spus că din punctul meu de vedere nu ar fi necesară o dezbatere în Biroul Permanent Reunit. Putem da, fiecare dintre cele două Camere, curs acestei solicitări şi mă voi consulta cu domnul Drganea, să vedem cum procedăm, dacă rămâne pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Birou Permanent sau dăm curs fiecare Cameră în parte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul şedinţei de Birou Permanent al Senatului.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, pe 16 martie, la finalul şedinţei de Guvern, că Hotărârea privind corvetele dată de Cabinetul Cioloş anul trecut a fost abrogată şi a dat asigurări că acestea vor fi construite tot în România, în urma unei noi negocieri, după ce procedura va fi avizată de Parlament, exprimându-şi speranţa că în a doua jumătate a anului să fie semnat un contract avantajos pentru construirea corvetelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pe 22 martie, cu privire la dezbaterile recente privind achiziţionarea noilor corvete, că este nevoie "de o mai bună clarificare a procedurii" şi speră că Guvernul va face acest lucru, aşa cum a promis, pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.