Procurorul Nicolae Andrei Solomon, membru al CSM, a fost audiat, luni, ca martor, la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, într-un dosar care vizează" modul de desfăşurare a activităţii unora dintre membrii Secţiei pentru procurori", arată Parchetul General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie l-au audiat, luni, în calitate de martor, pe procurorul Solomon Nicolae Andrei, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, precizează reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Dosarul penal în care a avut loc audierea nu vizează activitatea Secţiei pentru procurori, ca şi componentă a Consiliului Superior al Magistraturii, ci vizează modul de desfăşurare a activităţii unora dintre membrii Secţiei pentru procurori", arată sursa citată.

Anterior, Secţia pentru procurori a CSM a precizat că doi membri, Nicolae Solomon şi Florin Deac, au fost citaţi la SIIJ, ca martori în două dosare deschise în 2018, iar informaţii despre citarea lor de către procurorul Adina Florea "s-au scurs" în mass-media înaintea desfăşurării actului procesual, într-o etapă nepublică a procesului penal.

"Secţia pentru procurori apreciază că citarea a doi membri ai Secţiei în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informaţiilor privind cele două activităţi procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parţial negativă a propunerilor Ministrului Justiţiei de ocupare a funcţiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secţiei, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizate instituţională", arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.