Parchetul General anunţă, vineri seară, că în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei au fost depuse 238 de plângeri, fiind făcute 106 audieri. Programul de relaţii cu publicul la Parchetul Militar a fost prelungit, putând fi depuse plângeri şi în weekend, iar de luni se vor face acte de urmărie penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public, precizează reprezentanţii instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma activităţilor desfăşurate în cursul zilei de astăzi, 17 august 2018, în dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat în Bucureşti, zona Piaţa Victoriei, în data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane, numărul plângerilor înregistrate a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri. Sunt în curs de desfăşurare activităţi investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine", transmite, vineri seară, Ministerul Public.

Programul de relaţii cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar a fost prelungit, astfel că se vor putea întregistra plângeri şi sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 14.00, iar începând de luni se vor desfăşura acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public, precizează reprezentanţii instituţiei.

Parchetul General anunţa, joi seară, că a ridicat de la Jandarmeria Română mai multe documente privind substanţele chimice folosite în intervenţia la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei, precum şi mostre de aceste substanţe şi de muniţie neletală. Procurorii precizau că acestea au certificat de calitate şi garanţie şi declaraţie de conformitate şi prezentau şi lista acestora. De asemenea, a fost ataşat la dosar şi Ordinul de intervenţie în forţă întocmit de către comandantul acţiunii şi aprobat de prefectul municipiului Bucureşti prin contrasemnare.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost constituit în urma sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare. Dosarul a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.