Un om de afaceri care le-ar fi promis unor ofiţeri ai DNA bunuri, serviciii şi ulterior 500 de euro pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, în contextul în care firma acestuia era vizată într-un dosar penal, a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel, el a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei unui inculpat, om de afaceri, pentru dare de mită.

"În perioada 12-15 aprilie 2022, inculpatul ar fi promis unor ofiţeri de poliţie din cadrul DNA, iniţial, bunuri şi/sau servicii, ulterior suma de 500 euro, pentru ca în schimb aceştia să nu îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu în contextul desfăşurării unor acte de urmărire penală într-un dosar în care ar fi fost vizată şi firma omului de afaceri", arată DNA, într-un comunicat de presă de miercuri.

În 19 aprilie, inculpatul i-a dat unuia dintre ofiţerii de poliţie suma de 500 de euro, fiind constatată infracţiunea flagrantă.

Potrivit DNA, în prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv un an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an şi 4 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.