Judecătoria Constanţa consideră că lăsarea în libertate a celor trei femei care au agresat un elev în incinta şcolii ar reprezenta un real pericol pentru ordinea publică, ar da naştere unei neîncrederi în organele judiciare, iar alte persoane ar putea fi încurajate să se poarte într-un mod asemănător. Instanţa a stabilit că se impune arestul la domiciliu, şi nu arestul preventiv în acest caz, menţionând că femeile nu sunt cunoscute ca persoane violente, acţionând sub un impuls de moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Constanţa notează în motivarea deciziei de arestare la domiciliu a celor trei femei că faptele comise de acestea sunt de o gravitate sporită, elevul agresat având nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

“Presupusele fapte comise de inculpate prezintă o gravitate sporită, prin prisma faptului că există suspiciunea rezonabilă că acestea au agresat un minor, în incinta şcolii în care învăţa, în prezenţa altor copii, iar în urma agresiunilor fizice, minorul a necesitat 2-3 zile de îngrijire medicală pentru vindecare”, se arată în motivare.

Judecătorul de caz a considerat că lăsarea în libertate a femeilor ar reprezenta un pericol pentru ordinea publică, iar alte persoane ar putea fi încurajate să se poarte într-un mod asemănător.

“Lăsarea în libertate a inculpatelor ar reprezenta un real pericol pentru ordinea publică, ar da naştere unui neîncrederi în organele judiciare care s-ar traduce într-o stare de nelinişte şi de nesiguranţă la nivelul opiniei publice, în sensul că şi alte persoane ar fi încurajate să se poarte intr-un în mod asemănător. Or, în raport de gravitatea faptei şi persoana inculpatelor, este necesar un control strict asupra acestora de natură să înlăture posibilitatea comiterii de noi infracţiuni, ca deziderat al prevenţiei general, în scopul bunei desfăşurări a procesului penal”, mai menţionează sursa citată.

Totuşi, instanţa nu a fost de acord cu propunerea procurorului ca cele trei femei să fie arestate preventiv.

“Judecătorul nu poate fi de acord cu procurorul în privinţa faptului că gravitatea faptei astfel cum a fost reţinut anterior, ţinând cont şi de persoane inculpatelor, ar impune totuşi măsura arestării preventivă, măsură excepţională prin definiţie. Este drept, inculpatele au acţionat fără nici o reţinere.  Consideră judecătorul că, atâta vreme cât inculpatele au un domiciliu, au familie, au acţionat sub un impuls de moment, nu sunt cunoscute ca fiind persoane violente sau care ar fi atentat în trecut la normele de convieţuire socială, măsura arestării preventive nu se impune”, mai precizează sursa citată.

Judecătoria Constanţa consideră că se impune în acest caz măsura arestului la domiciliu.

“Prevenţia generală ca deziderat al măsurilor preventive şi ca scop final al procesului penal impune privarea de libertate a inculpatelor, iar măsura arestului la domiciliu este necesară şi proporţională în cauză astfel cum s-a arătat anterior, inculpatele prezentând garanţii suficiente că îşi vor respecta obligaţiile care le vor reveni şi vor contribui la desfăşurarea în bune condiţii a procesului penal, asigurându-se în acelaşi timp protejarea ordinii publice. Cât timp există şansa reală ca această măsură preventivă mai uşoară să îşi atingă scopul, măsura arestării preventive nu se impune”, se mai arată în motivare.

Săptămâna trecută, cele trei femei care au agresat un elev în incinta şcolii au fost prezentate Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. Instanţa a decis arestarea lor la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia instanţei a fost atacată de procurori la instanţa superioară, nefiind stabilit termen de judecată deocamdată.

În 30 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de directorul unei şcoli gimnaziale din municipiul Constanţa că un elev al respectivei unităţi de învăţământ a fost bătut de mai multe persoane. În urma cercetărilor, poliţiştii le-au reţinut pe cele trei femei, mame ale unor copii din şcoală, iar ancheta a pornit după ce mama băiatului lovit a postat pe Facebook imagini cu cele trei şi a cerut pedepsirea acestora. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.