Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat joi că trebuie adoptată o nouă strategie anticorupţie pentru că cea existentă a expirat, precizând că există multe proiecte bine lucrate în minister, dar că doreşte să aibă o abordare personală în privinţa acestora. El a precizat că DIICOT trebuie întărit din punct de vedere logistic şi al resurselor umane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Avem o problemă mare şi pe corupţie şi a expirat acea strategie naţională anticorupţie. Ea va fi evaluată şi în urma acestei evaluări va trebui să adoptăm o nouă strategie anticorupţie, la fel şi strategia de combatere a infracţionalităţii de crimă organizată. Sunt lucruri lucrate în minister, majoritatea sunt foarte bine lucrate, le vom prelua, dar, aşa cum v-am dat exemplul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, am abordare personală asupra acestor lucruri şi vreau să le trec şi prin filtrul nostru. Vom reevalua aceste strategii în noua echipă”, a declarat Stelian Ion, joi, într-o conferinţă de presă.
El a menţionat că DIICOT trebuie întărit. 
“DIICOT-ul trebuie întărit. Este foarte clar că are nevoie de această întărire şi în programul de guvernare există prevăzută această întărire din punct de vedere logistic şi al resurselor umane”, a precizat Stelian Ion. 
El crede că este nevoie de o bună colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi consideră că s-ar impune directa subordonare a poliţiştilor judiciari către procurori. 
“Este foarte important să avem o colaborare bună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu poliţiştii. Tot în programul de guvernare am abordat subiectul care de multe ori a fost evitat, dar care este solicitat de magistraţii procurori de peste 10 ani, e vorba de ideea directei subordonări a poliţiştilor judiciari către procurori, să existe o subordonare a poliţiştilor în raport cu Parchetul şi să nu mai existe subordonare nici măcar de natură administrativă cu organele de poliţie. Este o chestiune sensibilă, dar o voi aborda pentru că este solicitată de procurori şi este foarte bine ca aceste echipe formate din procurori şi poliţişti, de foarte multe ori poliţiştii sunt cei care duc greul anchetei şi fac cele mai multe acte de cercetare penală şi atunci colaborarea aceasta trebuie să fie perfectă şi să nu fie niciun fel de interferenţe. Voi avea o discuţie cu ministrul MAI pe aceste chestiuni”, a transmis ministrul Justiţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.