Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă, vineri seară, că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mediului judiciar din Argeş şi au convenit că un deziderat al tuturor este calitatea actului de justiţie. Ministrul anunţă că este nevoie de o instanţă la Mioveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dialog cu reprezentanţi ai mediului judiciar din Argeş. În cadrul discuţiilor cu judecătorii din instanţele argeşene, am abordat provocările la nivel de resursă umană şi din punct de vedere administrativ-organizatoric. Magistraţii mi-au pus în vedere necesitatea înfiinţării unei noi instanţe la Mioveni. De acord”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, ”calitatea actului de justiţie rămâne un deziderat al tuturor”.

”Cu reprezentaţii parchetelor am vorbit despre problemele stringente cu care se confruntă, cum ar fi deficitul de resursă umană şi volumul mare de activitate, determinat de numărul excesiv de dosare repartizate fiecărui procuror”, a mai scris Gorghiu.

Aceasta anunţă, de asemenea, că întâlnirea cu decanul şi prodecanul Baroului Argeş a făcut-o să-şi amintească provocările din vremea când profesa ca avocat.

”Ca profesionist, ca parlamentar, ca ministru al Justiţiei, voi fi şi de acum înainte un partener pe care avocaţii se pot baza. Am discutat şi despre onorarii şi infrastructură. Digitalizarea este un avantaj pentru avocaţi”, a mai scris Gorghiu.

Aceasta afirmă că, în proiectul privind educaţia juridică, va fi cel mai dinamic partener.

”Am încheiat ziua cu o vizită la Penitenciarul-Spital Mioveni. Vestea bună este că se fac progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi a condiţiilor de muncă. S-au executat şi se efectuează în continuare lucrări în acest sens. Ştiu că resursa umană este una dintre problemele ANP, aşa că am iniţiat un memorandum pentru deblocarea unor posturi, care a fost aprobat de Guvern în şedinţa de astăzi”, a mai transmis ministrul.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.