Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat joi că doreşte să realizeze selecţia pentru o nouă conducere la DIICOT în prima jumătate a anului viitor, precizând că interimatele nu au fost bune niciodată şi că nu au condus la o stabilitate în cadrul unei instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Stelian Ion a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, ce se va întâmpla cu conducerea DIICOT.  
“La DIICOT există o conducere interimară. Din modul în care am văzut că s-au desfăşurat lucrurile în perioada trecută, nu există probleme deosebite, nu există blocaje şi nu există situaţia în care să spunem că nu este bine condusă această instituţie. Adică, ne aflăm într-o de echilibru, situaţia este sub control, însă în principiu nu sunt pentru lungirea interimatelor, aşa încât voi discuta şi cu doamna procuror adjunct, care asigură interimatul despre oportunitatea acestei desemnări şi voi lua o decizie”, a transmis Stelian Ion.
El a mai spus că doreşte ca selecţia pentru noua conducere a DIICOT să fie realizată în prima jumătate a lui 2021. 
“Îmi doresc să facem cât mai repede această desemnare pentru că interimatele nu au fost bune niciodată şi ele condus la o stare de provizorat şi nu neapărat de stabilitate în cadrul unei instituţii. E în preocuparea mea să facem acea selecţie cât de repede, în prima jumătate a anului, estimez să facem acea selecţie”, a menţionat ministrul Justiţiei.
Conducerea DIICOT este asigurată de către procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâţu din luna septembrie, după ce Giorgiana Hosu a demisionat de la conducerea instituţiei ca reacţie a faptul că soţul său a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.