Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că DNA trebuie să vizeze în continuare marea corupţie şi să asigurări că instituţia "are toată susţinerea" sa. "Împotrivirea unora faţă de desfiinţarea SIIJ e dovada că încă mai sunt încercări de slăbire a DNA", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"DNA are toată susţinerea mea", a spus Stelian Ion, joi, la bilanţul activităţii DNA pentru 2020, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

El a adăugat că vrea să pună capăt definitiv "perioadei în care DNA şi procurorii anticorupţie au fost ţinte permanente ale celor care au vrut slăbirea justiţiei", iar "împotrivirea unora faţă de desfiinţarea SIIJ e dovada că încă mai sunt încercări de slăbire a DNA".

"Chiar şi astăzi, unii încă mai visează la blocarea anticorupţiei şi la compromiterea procurorilor. Sunt partenerul DNA în apărarea independenţei procurorilor şi susţin eforturile instituţionale de combatere a infracţiunilor de corupţie şi a celor asimilate corupţiei", a susţinut Stelian Ion.

El consideră că profesionalismul procurorilor DNA poate fi una dintre cele mai solide garanţii pentru respectarea drepturilor persoanelor anchetate (magistraţi sau alţi membri ai societăţii), prin recurgerea la procurori anticorupţie specializaţi. De asemenea, este oportună  reglementarea unor criterii care vor asigura numirea şi menţinerea în această structură a unor procurori a căror activitate să se ridice la cele mai înalte standarde etice şi profesionale.

Potrivit ministrului Justiţiei, activitatea DNA vizând combaterea corupţiei, din perspectivă specială, şi reforma sistemului judiciar, din perspectivă generală, sunt aspecte foarte importante pentru cetăţeni, care presupun nu doar măsuri legislative şi instituţionale, dar şi evaluări aprofundate şi permanente ale modului cum aceste măsuri sunt resimţite în realitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.