Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu-i este frică să semneze documente şi să aprobe cheltuieli ale instituţiei pe care o conduce, în contextul în care există mai multe anchete desfăşurate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) care vizează reprezentanţi ai statului acuzaţi de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a desfăşurat mai multe anchete, în ultimii ani, care au vizat reprezentanţi ai statului român, inclusiv miniştri, implicaţi în acte de corupţie. 

Întrebat în legătură cu presupusa frică a unor demnitari sau funcţionari de frică să nu ajungă în vizorul procurorilor anticorupţie, ministrul Agriculturii susţine că nu are nicio teamă.

”Eu semnez tot. Semnez pentru că ştiu ce semnez. O fac în cunoştinţă de cauză. Este un buget de 4,2 miliarde euro. Semnez pentru că de aceea sunt aici”, a declarat Daea.

Ministerul Agriculturii are prevăzut pentru acest an un buget de 17,03 miliarde lei (3,8 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament de 10,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro).

În luna noiembrie a anului trecut, Curtea de Conturi a sesizat DNA şi alte parchete pentru efectuarea urmăririi penale, în primele şapte luni din 2016, pentru prejudicii totale de 1,36 miliarde lei (303 milioane euro) aduse de mai multe instituţii ale statului, printre care Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Primăria Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.