Ministerul Public afirmă că a luat act de decizia CCR care stabileşte că instituţia nu este obligată să transmită Comisiei parlamentare de anchetă dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009 spunând că aceasta confirmă punctul de vedere al MP, reia argumentele conform cărora nu a putut da curs colicitării comisiei în absenţa unor dispoziţii legale şi apreciază că decizia Curţii clarifică o problemă de drept fără precedent în sistemul judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Public a luat act de decizia Curţii Constituţionale care confirmă punctul de vedere exprimat de instituţia noastră referitor la solicitarea Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial de a-i pune la dispoziţie copii după  actele de urmărire penală  efectuate într-un  dosar soluţionat de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică", afirmă Ministerul Public.

De asemenea, instituţia îşi reafirmă poziţia, spunând că aceasta s-a întemeiat pe faptul că nu există dispoziţii legale care să permită transmiterea unor fotocopii ale dosarelor penale către o comisie parlamentară sau, în general, către o altă instituţie extrajudiciară.

" Totodată, decizia de astăzi a Curţii Constituţionale clarifică o problemă de drept care nu a mai avut precedent în sistemul judiciar şi pentru dezlegarea căreia Ministerul Public a depus toate diligenţele, inclusiv prin solicitarea unui punct de vedere din partea Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenţei justiţiei", consideră Ministerul Public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.