Ministerul Justiţiei (MJ) a anunţat că selectează încă 13 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România, candidaturile putând fi depuse până în 31 ianuarie. Până în prezent, au fost desemnaţi şapte procurori europeni delegaţi propuşi de minister, din totalul de 20.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Justiţiei a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 13 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România. În urma celor două proceduri anterioare, Colegiul Parchetului European (EPPO) şi-a dat acordul pentru 7 procurori europeni delegaţi, propuşi de Ministerul Justiţiei, din totalul de 20", a transmis MJ, joi.

Persoanele interesate îşi pot depune candidaturile până în 31 ianuarie, inclusiv.

Conform sursei citate, interviul va avea loc în faţa comisiei de selecţie în perioada 14-17 februarie, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi şi admişi la interviu.

Detaliile privind procedura de selecţie pot fi consultate aici.

Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

EPPO şi-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituţiile şi organismele UE, precum şi autorităţile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze către EPPO orice comportament infracţional care afectează bugetul UE. De asemenea, persoanele fizice pot raporta presupuse cazuri de fraudă şi alte infracţiuni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.